Promatranje ptica povodom “EuroBirdwatch24” dana 5.10.

5.10.2024., Savica

Nakon ljetne pauze vraćamo se promatranjima ptica u punom jeku! Prvo takvo održat će se 5.10.2024. kako bismo obilježili EuroBirdwatch24 dan, odnosno dan posvećen promatranju ptica koji se na području Europe provodi od 1993.

Glavni cilj pokretanja ove akcije bio je podići svijest o potrebi spašavanja ptica selica, područja njihovog razmnožavanja, usputnih stanica na selidbenim putovima i zimovališta.

Ako želiš biti dio ove duge tradicije pozivamo te da se 5.10.2024. pridružiš na zagrebačkom jezeru Savica (točna lokacija na karti) u 8:00 h. Predviđeno trajanje je oko 2 sata iako nas možete napustiti bilo kada, kao i pridružiti nam se naknadno.

Promatranja ptica su besplatna i namijenjena svim građanima, neovisno o predznanju ili članstvu u Biomu, a uvijek nas možete podržati i donacijom.

Nekoliko priručnika za određivanje vrsta ptica i dalekozori će biti osigurani, ali tko ima svoj dalekozor, neka ga slobodno ponese. 

U slučaju lošeg vremena postoji mogućnost otkazivanja događanja, stoga pratite našu web i Facebook stranicu gdje ćete na vrijeme saznati održava li se promatranje. 

Za sve informacije o promatranjima ptica, javite nam se na edukacija@biom.hr

Oznake: