EAMSP: Za čišće splitsko podmorje!

Udruga podvodnih aktivnosti Rostrum je i ove godine organizirala svoju tradicionalnu ekološku akciju povodom blagdana svetog Duje i Dana grada Splita.

  • 14.05.2024.

Tijekom vikenda, desetak ronioca i drugih volontera odazvali su se akciji čišćenja podmorja ispred popularne splitske plaže Bačvice. Brojne odbačene boce, gume, plastike, pa čak i dijelovi trgovačkih kolica i automobila te izgubljeni mobitel, samo su dio otpada koje su vrijedni ronioci izvukli na suho.

Akcije poput ovih, osim što doprinose očuvanju morskog ekosustava, potiču zajednicu na angažman i odgovornost prema okolišu. Ohrabrujuće je vidjeti pojedince koji svoj hobi, u ovom slučaju ronjenje, stavljaju na raspolaganje za dobrobit prirode oko nas. Pozitivne promjene u društvu su moguće, no važno je učiniti prvi korak – pridružiti se takvim aktivnostima i podržati ih. Ovom prigodom, udruga Biom i projekt ”Zajedno za sredozemnu medvjedicu” podržali su hvalevrijednu akciju čišćenja podmorja.

Bez predanosti i svijesti da možemo učiniti komadić ove planete ljepšim, ovakve aktivnosti ne bi bile moguće. Osim toga, sinergija udruga i organizacija koje brinu za prirodu i okoliš, ujedno je i inspiracija i drugima da rade za dobrobit, čistu i zdraviju budućnost svih generacija.